Vés al contingut
Actualitat_Fundació Mercè Fontanilles

Actualitat

'Joves Futur +'

El grup de joves del servei SEVAP i IPI, que gestionem juntament amb la Fundació Resilis, avui 18 de juliol, han assistit a l'acte de cloenda (edició I) del projecte JOVES FUTUR+🚀 organitzat per la Fundació del Barça i amb el suport de la Fundació "la Caixa".

Aquest projecte, que es va presentar l’1 de juny del 2022, té la finalitat d'oferir suport i eines formatives, laborals i emocionals a les persones joves extutelades.

Taller per crear embolcalls sostenibles per l'entrepà

Hem fet un taller a la seu de Barcelona de creació d'embolcalls per a l'entrepà per substituir el paper film i el paper de plata.

Aquesta acció s’emmarca dins del Pla de Sostenibilitat de l'entitat, una iniciativa que neix arran del concurs sostenible que van proposar els diferents centres com a mesures per reduir el seu consum de plàstic en els centres i en aquest cas, en els esmorzars.

En l'activitat han participat joves dels CRAE Lledoners,  del centre Mas Pins i professionals de l'equip educatiu. 

Un procés de coaching motivador

Des de l'Àrea de Gestió de Persones i Desenvolupament de la Coordinadora Sinergia Social, en el marc del quart any del conveni de col·laboració entre l’Escola Europea de Coaching amb Sinergia Social i dins el Pla de millora competencial a les direccions i comandaments intermedis dels Serveis de les entitats de la Coordinadora, s’ofereix la possibilitat a les direccions, sotsdireccions i coordinacions dels nostres serveis realitzar un procés de coaching de 8-10 sessions amb una durada aproximada de 60-90 minuts per sessió a través de coaches

Borsa d’Habitatge amb valor afegit

La Fundació Mercè Fontanilles gestiona la Borsa d'Habitatge, que és un servei residencial i d'acompanyament per a joves en situació d'extrema vulnerabilitat. Aquest servei, que es concreta en un format de borsa d'habitatges, respon a la necessitat residencial de joves migrats sols que, després d'una breu estada al circuit de protecció a la infància o de l'arribada a Catalunya amb la majoria d'edat completa, presenten processos de sensellarisme. Aquest servei està en funcionament des de l'any 2021.

Una opció de futur!

Oportunitat per a joves per millorar la seva ocupabilitat en el sector de la restauració. El programa FPO DUAL de cambrer/a té per objectiu facilitar al grup de joves en situació d'atur i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat, a través de l'experiència professional a diferents restaurants de reconeixement a Barcelona amb classes formatives i pràctiques impartides per Formació i Treball.

Concert solidari al Monestir de Santa Clara

El dissabte 1 d'abril vam celebrar un concert solidari per a les famílies d'Ucraïna al Monestir de Santa Clara de la Fundació Mercè Fontanilles a Fortià i es va presentar el curtmetratge: Morir en comunitat. 

Aquest curtmetratge és una aproximació sensorial a la vida de les monges medievals de St. Pere de les Puel·les en un moment tan delicat com la mort i elecció de les seves abadesses.

Generant oportunitats laborals per a joves

La perruqueria UNIC, situada a la seu de la Coordinadora, al carrer Trajà, 14, ha tornat a obrir les seves portes! Ofereix un servei de qualitat i professional: afaitat, celles, tall de puntes, serrell, tall de cabell i dibuixos capil·lars.

 

Ets treballador/a del grup de Sinergia Social? Demana la teva hora!

La Fundació Mercè Fontanilles acull a famílies d'Ucraïna

El Monestir de Santa Clara de Fortià, a l’Alt Empordà, de la Fundació Mercè Fontanilles acull a famílies d'Ucraïna des de l'abril del 2022. 

Arran de l’emergència humanitària provocada per la invasió russa a Ucraïna, un episodi bèl·lic en curs que es va iniciar el 24 de febrer de 2022, la Fundació Mercè Fontanilles inicia l’acollida de sis famílies ucraïneses en aquest espai tan singular que s’han vist obligades a viure un exili forçós.

En marxa el nou servei: SEVAP a Catalunya

La UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis  ha posat en marxa el nou servei SEVAP, un servei de valoració i seguiment de persones joves extutelades que poden ser beneficiàries de rebre prestacions econòmiques arreu de Catalunya.

Gran intercanvi d’experiències!

Gran intercanvi d'experiències!

La setmana passada es va organitzar un espai de reflexió entre els estudiants del grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona i un grup de joves atesos al SAEJ (Servei d'Acompanyament Especialitzat per a Persones Joves Tutelades i Extutelades) de la Fundació Mercè Fontanilles.

La UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis gestionarà el CREI a Andorra

La UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis gestionarà el CREI a Andorra

Aquest setembre s’ha inaugurat el primer projecte de la Fundació fora de Catalunya. La UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis gestionarà el CREI a Andorra, destinat a acollir joves de fins a vint-i-un anys amb addiccions i problemes de conducta. El govern andorrà ha confiat en la Fundació per la seva llarga experiència en la gestió de recursos amb infants i adolescents en situacions de risc.

Joves tenen la seva primera experiència laboral en el sector de l'hostaleria

Contractació de joves al sector de l'hostaleria

A través d'un acord de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona ciutat, la Fundació Mercè Fontanilles ha inserit aquest estiu diverses persones joves d'entre 18 i 21 anys atesos en recursos emancipació gestionats per l'entitat, que han obtingut, d'aquesta manera, la seva primera experiència laboral.