Vés al contingut
Formació-Art-Digital-i-Animació-3D

Innovació i conscienciació sobre la salut mental a través de l’animació 3D

Formació-Art-Digital-i-Animació-3D

Aquest any, en el marc de la formació dels Punts Formatius Incorpora i seguint les dues línies estratègiques prioritàries per a la Coordinadora Sinergia Social i l’Àrea d’Inserció i formació com són la innovació i treballar amb sectors laborals emergents, ens hem introduït en el sector del videojoc, l’art digital i l’animació en 3D realitzant un bootcamp o formació en aquest sector amb 15 alumnes conjuntament amb l’empresa inVIDEOGAMES.

L’objectiu d’aquesta formació és que els alumnes puguin treballar com a modeladors 3D i animadors per a pel·lícules, sèries de televisió, videojocs, publicitat i efectes visuals. Poden crear personatges, entorns i objectes animats per a diferents medis i plataformes.

L’objectiu del bootcamp ha estat realitzar un total de tres curtmetratges en grups de 5 participants. La temàtica dels curtmetratges ha girat entorn de la salut mental de les persones joves. L'objectiu de cadascun dels curts d’animació ha estat explorar temes relatius a la salut mental i promoure un benestar psicològic entre els i les joves que es poden trobar en una situació similar.

Cada grup d'alumnes ha aplicat diferents tècniques innovadores que han après al llarg del curs per a l'elaboració dels seus curtmetratges, destacant  des de l'animació 3D fins a tècniques de mapeig de textures i efectes especials, que han donat vida als seus relats.


A més a més, les tècniques de narració i escenificació també han estat claus per transmetre amb eficàcia els missatges relacionats amb la salut mental. Cada detall, l'ús dels colors, la música i el ritme han estat meticulosament pensats i dissenyats per aprofundir en la temàtica i connectar amb l'audiència de manera emotiva.

També, durant la formació, s'ha posat un fort èmfasi en el desenvolupament de les competències transversals que no només són crucials per a l'èxit professional, sinó també per a les relacions interpersonals. L'objectiu fonamental ha estat fomentar valors essencials que contribueixin al creixement personal i en l'àmbit laboral.

Per altra banda, en finalitzar la formació es va fer un Demoday on es van convidar empreses especialitzades del sector i als clients finançadors del projecte. L’alumnat va presentar els seus curts explicant el procés de creació tant des del vessant tècnic de l’art digital com des del contingut més relacionat amb el guió i la salut mental, presentant el seu projecte com un portofoli de cara a les empreses. 

Podem dir amb satisfacció que actualment tres alumnes del curs ja estan treballant en empreses del sector de l’art digital.

Els tres curts realitzats en la formació tenen aquests títols: Retratos eternos, Deadlight i Sueños frustrados. Els podeu veure en aquest enllaç:

https://shorturl.at/bdmCU


La formació ha estat en col·laboració amb el Punt Formatiu Incorpora de la Fundació "la Caixa".