Vés al contingut
Imatge d'Actualitat

Actualitat

En marxa el nou servei: SEVAP a Catalunya

La UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis  ha posat en marxa el nou servei SEVAP, un servei de valoració i seguiment de persones joves extutelades que poden ser beneficiàries de rebre prestacions econòmiques arreu de Catalunya.

Generant oportunitats laborals per a joves

La perruqueria UNIC, situada a la seu de la Coordinadora, al carrer Trajà, 14, ha tornat a obrir les seves portes! Ofereix un servei de qualitat i professional: afaitat, celles, tall de puntes, serrell, tall de cabell i dibuixos capil·lars.

 

Ets treballador/a del grup de Sinergia Social? Demana la teva hora!

La Fundació Mercè Fontanilles acull a famílies d'Ucraïna

El Monestir de Santa Clara de Fortià, a l’Alt Empordà, de la Fundació Mercè Fontanilles acull a famílies d'Ucraïna des de l'abril del 2022. 

Arran de l’emergència humanitària provocada per la invasió russa a Ucraïna, un episodi bèl·lic en curs que es va iniciar el 24 de febrer de 2022, la Fundació Mercè Fontanilles inicia l’acollida de sis famílies ucraïneses en aquest espai tan singular que s’han vist obligades a viure un exili forçós.

Gran intercanvi d’experiències!

Gran intercanvi d'experiències!

La setmana passada es va organitzar un espai de reflexió entre els estudiants del grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona i un grup de joves atesos al SAEJ (Servei d'Acompanyament Especialitzat per a Persones Joves Tutelades i Extutelades) de la Fundació Mercè Fontanilles.

Joves tenen la seva primera experiència laboral en el sector de l'hostaleria

Contractació de joves al sector de l'hostaleria

A través d'un acord de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona ciutat, la Fundació Mercè Fontanilles ha inserit aquest estiu diverses persones joves d'entre 18 i 21 anys atesos en recursos emancipació gestionats per l'entitat, que han obtingut, d'aquesta manera, la seva primera experiència laboral.

La UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis gestionarà el CREI a Andorra

La UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis gestionarà el CREI a Andorra

Aquest setembre s’ha inaugurat el primer projecte de la Fundació fora de Catalunya. La UTE Fundació Mercè Fontanilles - Resilis gestionarà el CREI a Andorra, destinat a acollir joves de fins a vint-i-un anys amb addiccions i problemes de conducta. El govern andorrà ha confiat en la Fundació per la seva llarga experiència en la gestió de recursos amb infants i adolescents en situacions de risc.

Garantir el dret de ciutadania de les persones joves

Iniciem la gestió, a tot el territori de Catalunya, un nou recurs d'acompanyament orientat a contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones joves extutelades des de la La UTE de la Fundació Mercè Fontanilles i Resilis. L'objectiu és la seva igualtat d'oportunitats i l'assoliment dels seus drets de ciutadania i d'inclusió en la comunitat.

Art integrat s’incorpora a la Borsa d'Habitatge de Lloguer

L'empresa d'inserció sociolaboral Art Integrat, de la Fundació Mercè Fontanilles, ha estat inclosa entre les empreses certificades que participen en el programa de l'Ajuntament de Barcelona Borsa d'Habitatge de Lloguer, que té com a objectiu incrementar el nombre d'habitatges de lloguer a preus assequibles a la ciutat. Per aconseguir-ho, l'Ajuntament ofereix subvencions a propietaris de pisos buits -que vulguin acollir-se al programa- de fins a 20.000 euros per fer reformes que millorin la seva habitabilitat i els facin més confortables. Ar

Millorem l’ocupabilitat de persones amb mesures judicials

La Fundació Mercè Fontanilles, en col·laboració amb el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), du a terme una tasca d'inserció i orientació laboral adreçada a persones internes de centres penitenciaris i educatius de Catalunya, l'objectiu és donar una segona oportunitat a les persones privades de llibertat, a través de la formació i el treball. Aquest servei, reprès després d'un temps de parèntesi, contempla un acompanyament individualitzat que inclou una anàlisi de l'ocupabilitat personal per competències i accions d'inserció i orientació laboral.

Eines digitals per a millorar la vida de les persones

La Comissió d’Innovació de Sinergia Social ha fet un pas endavant en la seva estratègia d'innovació i digitalització i ha dissenyat un procés d’implantació d’eines de realitat virtual per ser aplicades en itineraris de millora de competències de totes les seves entitats membres. Per aquest motiu, la Fundació posa en marxa durant l’estiu una prova pilot d’ús d’aquestes propostes en els serveis de formació i inserció, que acabarà servint per adaptar-les a tots els serveis que realitzen itineraris d’inclusió social i/o laboral.

Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient

Joves dels diferents serveis i centres de la Fundació han presentat un total de dinou accions i propostes mediambientals com a resposta a una activitat de conscienciació vinculada al Dia Mundial del Medi Ambient celebrat el 5 de juny.