Nous projectes d'inserció

Dimarts, 28 Maig, 2019

 

NOUS PROJECTES D'INSERCIÓ ADREÇATS A JOVES

 

Durant el primer trimestre de 2019, la Fundació Mercè Fontanilles ha posat en marxa el nou Projecte Punt Incorpora Jove, alhora que ha reprès la formació vinculada al Programa Singulars. D’una banda, el Punt Incorpora Jove, que impulsa La Caixa, és un projecte pilot que desenvolupem conjuntament amb altres set entitats d’arreu del territori català. Les línies de treball del programa giren entorn de la inserció laboral i/o del retorn al sistema educatiu de persones joves extutelades d’entre 18 i 30 anys. L’objectiu final de l’acompanyament que es realitza als joves és promoure la seva autonomia a través d’accions que millorin les seves competències transversals i tècniques oferint formació, sessions grupals d’entrenament en competències, tutories, orientació vocacional i intermediació laboral. Des de l’inici del programa, s’hi han inscrit deu persones joves, que es troben en diferents fases del programa.

El mes de març també s’ha engegat una nova formació del Programa Singulars, que es vehicula a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. Dirigit a joves inscrits a garantia juvenil d’entre 16 i 29 anys, la FMF ofereix un treball d’acompanyament que va des de la formació fins a l’orientació laboral i la inserció laboral a través d’un curs de 400 hores en el qual s’aprenen tècniques tant de producció artesana com de comercialització i atenció al públic. Una quinzena de persones joves hi participen en aquesta edició, que finalitzarà el mes de desembre.

D'altre banda dins dels serveis, en el 2018 la FMF ha creat l'UTE PILS amb la Fundació Resilis per desenvolupar el Programa d'Itinerari Laboral (PILs) arreu de Catalunya. Aquest programa està dirigit a persones amb risc d'exclusió social i té per objectiu fer un abordatge integral de cada usuari/a, realitzant el diagnòstic i disseny d'un itinerari d'inserció en el mercat de treball, posant en joc la formació, l'acompanyament psicosocial i la intermediació laboral.

Comparteix la notícia: