Vés al contingut

Un procés de coaching motivador

Coaching

Des de l'Àrea de Gestió de Persones i Desenvolupament de la Coordinadora Sinergia Social, en el marc del quart any del conveni de col·laboració entre l’Escola Europea de Coaching amb Sinergia Social i dins el Pla de millora competencial a les direccions i comandaments intermedis dels Serveis de les entitats de la Coordinadora, s’ofereix la possibilitat a les direccions, sotsdireccions i coordinacions dels nostres serveis realitzar un procés de coaching de 8-10 sessions amb una durada aproximada de 60-90 minuts per sessió a través de coaches professionals de l'Escola Europea de Coaching. 

La Romina Llopart, directora del Servei de Primera Acollida i Atenció Integral de Joves Migrats Sols (SPAAI) de Santa Digna de la Fundació Mercè Fontanilles ens explica la seva experiència del procés de coaching.

 

Romina

  • Per què vas decidir fer aquest procés?

Des de l'entitat em van oferir l'oportunitat de realitzar-lo i vaig decidir aprofitar-la. Portava gairebé dos anys com a directora del centre i em va semblar un bon moment per analitzar el camí que estava transitant i seguir avançant.

  • En què t’ha ajudat?

La meva experiència ha estat un procés d'autoconeixement, de poder veure amb més claredat les meves fortaleses i febleses. M’ha servit per analitzar les meves experiències vitals, posar-les en valor i posicionar-me davant els nous reptes d'una manera diferent. En definitiva, m’ha tornat als orígens, a les motivacions més profundes que impulsen la meva vida per, des d’aquest punt, treure forces a l’hora d’afrontar els diferents projectes i processos tant en l'àmbit personal com professional.

  • En quines àrees creus que ha incidit més el procés?

Personalment, he sortit enfortida. M’ha ajudat a reconèixer les meves capacitats i a canalitzar millor la meva energia. També he pres consciència de la meva fortalesa en moments difícils, la qual cosa m’ha permès treure forces per tirar endavant sempre a partir de la meva experiència. Finalment, m’ha ajudat a veure que l'equip que gestiono és un reflex de la meva forma de liderar i que si vull promoure canvis en l'equip, he de començar per mi mateixa.

  • Què has assolit amb aquest servei de coaching?

He aconseguit millorar com a persona i com a professional. Hi havia moltes coses de les quals coneixia la teoria, però el procés de coaching m’ha ensenyat a aterrar i, sobretot, a posar en pràctica la part teòrica per viure-la i vincular-la amb les emocions i els processos amb què em trobo en cada moment.

  • Quins aspectes positius destacaries?

Prendre consciència de que allò que he viscut, tant personalment com professional, i siguin experiències bones o complicades, m’han aportat valor i m’han ajudat a ser qui soc. I que si he estat capaç de superar els obstacles que ens trobem en el camí de la vida, puc amb tot.

  • Recomanaries el servei? A quin perfil?

Sí que ho recomanaria! I ho faria a tothom, però, segurament, si tens un càrrec de lideratge, el procés de coaching et pot aportar molt més. Això sí, has d'estar disposat/da a treballar des del teu interior i a qüestionar-te les teves motivacions. 

  • Digues 3 paraules que defineixin el procés de transformació del coaching

Motivació, cura i nova mirada.