Vés al contingut
reto_futuro_1.jpg

Projecte de mobilitat

reto_futuro_1.jpg

3 joves del SAEJ creen un projecte de mobilitat

Dins del context del nou projecte d’emprenedoria social per a joves en situació de vulnerabilitat anomenat: Reto Futuro, tres joves del SAEJ (Servei d'acompanyament especialitzat per a persones joves tutelades i extutelades) de la Fundació Mercè Fontanilles, han presentat un projecte de mobilitat per a la ciutat de Barcelona.

Reto Futuro és una iniciativa de la Fundació Èxit en col·laboració amb la Fundació del Banc Sabadell, que treballa exclusivament per internet amb equips integrats per tres joves i un educador de cada entitat social, un voluntari i un facilitador expert en el mètode d’aprenentatge Lombard, basat en els principis d’emprenedoria i d’innovació disruptiva.

El projecte presentat pels joves del SAEJ tenia com a objectiu promoure un transport més sostenible per tal de minimitzar la contaminació i la congestió viària de la ciutat. En aquest sentit, va centrar-se en les necessitats de l’ús creixent del patinet elèctric. Després d’un període d’anàlisi i de generació d’idees, els joves van concretar una proposta per generar una xarxa d’estacions de càrrega de patinets elèctrics, acompanyada d’una plataforma digital de punts de càrrega i de la seva disponibilitat.

Juntament amb la proposta, els joves van presentar un pla de viabilitat que constava d’un prototip de l’aplicació, una anàlisi de mercat i una enquesta a usuaris de patinet elèctric per tal de validar la idea.

Finalitzat el projecte, els tres joves van presentar-lo públicament el passat 9 de juliol en una final que es va celebrar en línia, en la qual també van haver de respondre preguntes i on el públic votava les seves tres propostes favorites. En aquesta primera edició de Reto Futuro han participat 25 equips de tota Espanya, entre ells els joves del SAEJ. Durant cinc setmanes tots els equips han treballat un repte de tipus social, amb la finalitat de buscar solucions pràctiques i sostenibles i amb el suport d’educadors i facilitadors, dels continguts educatius i d’eines tecnològiques accessibles.