Nou Projecte Prelaboral en Salut Mental

Dilluns, 9 Desembre, 2019
Tipus: 
actualitat

 

NOU PROJECTE PRELABORAL EN SALUT MENTAL

Dins del paraigua del programa Reincorpora de La Caixa (que realitza itineraris d’inserció laboral a persones privades de llibertat), s’ha posat en marxa un prova pilot que vol ampliar el programa a interns/es en règim penitenciari que presenten problemes de salut mental.

Es tracta d’un projecte prelaboral que compta amb un intensiu acompanyament orientat a poder integrar a aquests usuaris dins del programa Reincorpora i augmentar, així, les seves futures possibilitats d’inserció.

La prova pilot, en la qual participen vuit interns, es realitza als tallers Gaudí de la Fundació Mercè Fontanilles i està configurada en un format de tallers creatius on se’ls vol dotar d’habilitats, competències i capacitats bàsiques per accedir al mercat laboral.

Dues tècniques de Reincorpora aborden amb els alumnes les qüestions vinculades a les competències transversals mentre que el mestre artesà Lau Feliu hi treballa peces d’artesania i altres propostes de creació. També es parla sobre les característiques i necessitats de l’actual mercat laboral.

En conjunt, aquest és un projecte d’apoderament personal i professional que permet entrenar als interns simulant les condicions d’un lloc de treball real i facilita detectar les seves habilitats i competències. Aquesta prova pilot té una durada de dos mesos, entre el 21 d’octubre i el 18 de desembre de 2019.

Comparteix la notícia: