Vés al contingut
2.jpg

Nou projecte d'inserció

2.jpg

Iniciem nou projecte d'inserció laboral

Aquest mes de setembre, la Fundació Mercè Fontanilles posa en marxa el projecte d'inserció laboral per a joves Activa l'Ocupació, que s'emmarca dins del Programa Singulars del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest programa, que està cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu, està destinat a reforçar l'ocupabilitat de les persones joves que no treballen i no estan integrades en els sistemes d'educació o formació. El projecte es desenvoluparà al llarg d'onze mesos, fins al juliol de 2021, durant els quals els joves que hi formin part rebran 400 hores de formació en competències transversals i en competències tècniques sobre logística i e-commerce, a més, tindran l'oportunitat de fer altres 100 hores de pràctiques en empreses.

La Fundació seleccionarà dos grups de 15 joves entre la franja d'edats que marca el projecte, que s'adreça a joves d'entre 16 i 29 anys que estiguin inscrits en el programa de Garantia Juvenil (que és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil) que gestiona el SOC. D'aquesta forquilla, l'entitat seleccionarà un perfil de joves d'entre 17 i 21 anys amb un currículum laboral breu o amb estudis inacabats.

Entre les característiques d'Activa l'Ocupació, destaca l'intens acompanyament personal, emocional i laboral que es farà als joves, que disposaran d'una orientadora durant tot aquest temps -amb la que faran tutories individuals i grupals- i d'un equip de suport de coordinació, formació i prospecció.

Amb una metodologia formativa destinada a diversificar els seus coneixements principalment en les tecnologies aplicades a la logística, el comerç i l'atenció al públic, l'objectiu d'inserció laboral serà obtenir contractacions, d'un mínim de sis mesos, al 33% de les persones participants o bé un retorn al sistema educatiu regular o professional.

Aquest itinerari es reforçarà amb dues accions més. D'una banda, el coneixement directe de l'entorn productiu a través de visites a empreses i del contacte amb empresaris que els hi mostraran el funcionament de les seves organitzacions i els perfils professionals que actualment requereixen. De l'altra, cada alumne haurà de fer deu activitats de participació social, amb la doble finalitat d'augmentar la seva integració en el territori on resideix i de fer-hi créixer la consciència de la rellevància de retornar a la societat els beneficis públics dels quals s'ha gaudit prèviament.