L'emergència sanitària del coronavirus

21 Desembre 2020

 

L'emergència sanitària del coronavirus

L’emergència sanitària del coronavirus ha provocat un brusc i radical canvi de conjuntura econòmica i social, les conseqüències de la qual encara no són del tot visibles.

2020 quedarà fixat en la història com un any funest per l’economia, que no només ha patit una frenada al procés de recuperació i expansió dels últims anys sinó que ha posat en greus problemes el mercat de treball, amb el tancament d’empreses i l’augment exponencial de l’atur.

Què podem fer des de la perspectiva d’una entitat d’atenció, formació i d’inserció laboral? No es pot donar una resposta fàcil ni ràpida.

Tot i el repte que tenim al davant, també tenim l’oportunitat de revisar les estratègies i les formes de treballar que hem tingut fins ara per adaptar-nos a una realitat molt exigent que requerirà professionals amb preparació.

La recerca de noves bosses laborals, vinculades a les necessitats socials d’atenció a la salut i a les persones que ja s’han revelat com a urgents, així com l’augment de demanda en sectors que ara estaven saturats d’oferta, ens obliguen a tenir una mirada més amplia i a replantejar les formes d’atendre i formar a les persones usuàries, on el protagonisme virtual ha pres un espai que ja no té marxa enrere. Un nou panorama que requereix un canvi significatiu, començant primer, per nosaltres.