L’aposta per la formació a mida en sectors emergents

17 Juny 2021

 

L’aposta per la formació a mida en sectors emergents

El servei d'inserció i formació de la Fundació Mercè Fontanilles ha fet una aposta per formar professionals en aquells sectors que, a curt i mitjà termini, creixeran exponencialment i oferiran sortides laborals estables. La recerca d'aquests nous perfils, que ha estat imprescindible per atendre la necessitat de reciclatge que ha posat en relleu la pandèmia, ha portat a crear una innovadora oferta formativa d'instal·ladors/es de plaques solars fotovoltaiques. Aquest curs està orientat a cobrir les immediates necessitats d'un sector en clara expansió que està demandant professionals ben formats.

Alumnes de diferents edats i bagatge formatiu formen part de l'alumnat del curs, que s'ha dissenyat en col·laboració amb l'empresa MGM Energies Renovables, i de la qual el seu director, Marc Gasol, es mostra entusiasta amb la proposta:

"Poder sumar en un projecte com aquest m'omple tant en l’àmbit laboral com professional. En aquest curs crec que han confluït diverses variables; com treballar en un sector emergent, el desgast del coronavirus (en termes d'expectativa laboral) i la tendència ecològica de la societat que m'han recordat la il·lusió del primer dia. No només donem totes les eines teòriques sinó que a més el centre ofereix les seves instal·lacions per fer el desenvolupament pràctic, i això és molt potent. És una oportunitat privilegiada per les persones que reben el curs i una autèntica motivació per nosaltres."

D’aquesta manera, el curs ofereix una oportunitat als alumnes de tenir un recorregut professional sòlid, estable i diversificat, amb amplis coneixements elèctrics, del sector energètic i del treball en alçada.

Cal tenir en compte que la transició energètica serà un eix estratègic en el desenvolupament de projectes, inversions i ajuts econòmics per part del Next Generation EU a tots els estats de la Unió Europea, entre ells l'espanyol, i és previst un augment molt significatiu de les ofertes laborals en aquest sector a partir de 2021.

Per finalitzar la formació, els i les alumnes realitzaran juntament amb MGM Energies Renovables un projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques en dos edificis residencials de la Fundació Mercè Fontanilles.