L'any 2020 vam atendre 6.138 persones

07 Abril 2021

Continuem en l’excepcionalitat. L’any 2020 vam incorporar molts canvis en els mètodes i procediments d’atenció davant l’augment i diversificació del ventall de necessitats dels/les nsotres usuaris/es provocats per la Covid-19. Aquestes eines de treball i l’esforç dels equips professionals van permetre no només seguir atenent normalment als nostres infants i joves, sinó també ocupar-nos d'un total de 6.138 persones, que en el còmput final han sumat un 21% més que les persones ateses l'any 2019.

Val a destacar el molt significatiu increment d'usuaris/es en els serveis d'orientació laboral, formació i intermediació laboral, que van haver d'integrar un creixement de prop del 41%, amb una atenció a 4.467 persones. Una situació excepcional que continuarà a l'alça els pròxims mesos, donades les circumstàncies socioeconòmiques derivades de la pandèmia i de les quals encara queda molt per veure.

En paral·lel, estem treballant per proporcionar sortides residencials als col·lectius més desfavorits i que la pandèmia ha situat en una extrema vulnerabilitat, com la gent gran i els i les joves que no tenen cap protecció institucional. Sempre hem de tenir en compte que darrere de les xifres hi ha les persones, tant les usuàries com les de l'equip. Per tot això, aquest 2021 tenim grans reptes al davant, tants o més que en el 2020. A hores d'ara, les nostres eines més potents són la innovació, la cura dels altres, la professionalitat i el compromís. Hem demostrat que som serveis essencials i, com a tals, seguirem invertint tot l'esforç que cal.