Insercions laborals en el sector agrícola

31 Gener 2022

El mes de desembre 2021 va finalitzar la 3a edició del Curs d’Auxiliar de Viticultor/a, que es realitza conjuntament amb el clúster vitivinícola Innovi i en col·laboració amb els partners empresarials de la Fundació Mercè Fontanilles.

El curs han contribuït a augmentar l'ocupabilitat del grup de joves participants, de manera que fins al dia d'avui hi ha hagut 4 insercions en el sector agrícola, concretament en la poda. Per altra banda, la reforma de la llei d’estrangeria ha fet que molts dels joves hagin obtingut la documentació i, en acabar el curs, hagin trobat feina en altres sectors, en aquest cas, 4 persones més.

I, en última instància, les empreses que han col·laborat en el curs que han tingut altres necessitats de cobrir llocs de treball en el sector agrícola i han comptat amb la intermediació de la Fundació, aconseguint 4 insercions més.

Per tant, en aquesta tercera edició s’han generat 12 contractes de treball.

Com a conclusió, es tracta d’un projecte consolidat al territori, ja que les empreses col·laboradores compten amb el nostre suport per cobrir llocs de treball específics, amb intenció de crear llocs de treball de llarga durada, no només per cobrir la campanya de poda. A més, en aquesta edició hem començat a col·laborar amb una empresa vitivinícola de la D.O. Alella, així com amb noves empreses de la D.O. Penedès.

La formació tècnica que proporciona Innovi a través de l’Acadèmica de Poda, conjuntament amb les competències transversals treballades a la Fundació Mercè Fontanilles possibiliten un contracte de treball de qualitat per les persones participants.

 

Col·laboració:

 

 

Empreses col·laboradores: