Inserció laboral d'onze alumnes

Dilluns, 9 Desembre, 2019
Tipus: 
actualitat

 

 

INSERCIÓ LABORAL D’ONZE ALUMNES DEL CURS D’APRENENT DE VITICULTOR/A

TOT UN ÈXIT!

Onze joves de tretze, d’entre 17 i 20 anys  migrats sols  tutelats i extutelats ,han aconseguit feina en empreses de l’Alt Penedès després de realitzar el curs d’Auxiliar de Viticultor/a del Punt Formatiu per a beneficiaris del programa Incorpora Jove de La Caixa gestionat per la Fundació Mercè Fontanilles.

Aquesta formació a mida, que ha estat dissenyada per la Fundació Mercè Fontanilles  en col•laboració amb l’Associació de Viticultors del Penedès i l’escola de poda Innovi, ha facilitat que aquests joves, s’hagin format en les tasques de poda de la vinya seguint un complet itinerari de 250 hores de formació teòrica, pràctica i de competències transversals.

Tots els joves manifesten sentir-se molt contents tant per l’experiència com per la seva inserció laboral, que té lloc en set empreses (vinyes i/o bodegues) de la comarca de l’Alt Penedès, entre les quals hi ha Gramona i Sumarroca. La formació d’Aprenent de Viticultor/a els ha instruït en el cultiu de la vinya i principalment en les diferents tècniques de la poda, imprescindibles per garantir una bona collita anual.

A més, en el vessant de la preparació tècnica, els joves també s’han tret el carnet de carretoner com a eina complementària. Amb les competències transversals, s’han treballat en profunditat qüestions que intervenen a l’hora de treballar en la vinya com el treball en equip, la iniciativa i l’organització.

 

Gràcies a la seva contractació, els joves podran gaudir del  permís de treball, ampliant així el permís de residència que actualment ja disposen. Per facilitar l’assistència als seus llocs de treball, també es traslladaran a viure a la comarca de l’Alt Penedès. Per la seva banda, els empresaris, que han pogut comprovar l’esforç i el compromís dels joves durant el període de pràctiques no laborals, es mostren molt satisfets pel fet de poder-los contractar, fent encaixar la formació dels nois amb la demanda de treballadors que tenen les empreses de la zona i contribuint a la inclusió social dels joves.

El pròxim 20 de desembre es farà un acte de cloenda de la formació organitzada per la Fundació Mercè Fontanilles a les caves Gramona amb una entrega de diplomes a la que assistiran els joves, els empresaris i representants de la Fundació La Caixa

Comparteix la notícia: