Engeguem nous cursos - 2022

23 Març 2022

Prop d’una seixantena de persones han iniciat aquest primer trimestre de l’any els cursos que oferim a la Fundació.

El grup d'alumnes reben formació teòrica i pràctica per potenciar la seva ocupabilitat a diversos sectors: logística, restauració, comerç, turisme i atenció al públic.

L'objectiu del programa formatiu és reforçar l'ocupabilitat de les persones, sent l'objectiu final la seva inserció laboral o bé el seu retorn al sistema educatiu regular o professional. Per aquest motiu, aquests/es joves o persones adultes reben acompanyament personal, emocional i laboral per part d'una persona orientadora i d'un equip de suport de coordinació, formació i prospecció.

L’itinerari formatiu promou que el grup d'alumnes diversifiquin els seus coneixements amb un reforç complementari d’activitats per fer-hi créixer la seva consciència i integració sociolaboral, a través de visites a empreses i amb accions de participació social i voluntariat.

El nom dels cursos són: ajudant de cuina, logística i e-commerce i cambrer/a de pisos.

  • Curs d'ajudant de cuina

El curs correspon al programa Incorpora de la Fundació "la Caixa" i es porta a terme en estreta col·laboració amb el grup de restauració La Ancha, un restaurant familiar amb més de 100 anys de trajectòria, amb la voluntat de formar ajudants/es de cuina que, posteriorment, puguin trobar sortides laborals en l’àmbit de la restauració i, en concret, en un nou restaurant del grup que a l’abril obre les portes dins de l’hotel Seventy a Barcelona.  Se’ls capacita en competències professionals a la cuina, augmentant alhora les seves competències personals, ampliant les seves perspectives i inserció laboral respecte a aquest sector. L'edat que tenen és entre 17 i 26 anys.

  • Curs logística i e-commerce

El programa Singulars, adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya  i que compta amb el suport de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu i del Ministeri de Treball, formarà durant cinc mesos a quaranta joves, d’entre 16 i 29 anys, inscrits a Garantia Juvenil. Són persones que no treballen i no estan integrades en els sistemes d'educació o formació. Seran més de 400 hores de formació en competències transversals i tècniques (sobre logística, informàtica i e-commerce) i altres 100 hores de pràctiques en empreses que facilitaran la inserció laboral dels i les joves en un sector emergent i en alça.

  • Curs cambrer/a de pisos

Les pràctiques i formació a mida dissenyada conjuntament amb l'Hotel Ohla. Dins del marc formatiu Incorpora de la Fundació "la Caixa". I amb la col·laboració de: Aqua Hotel i Ohla Boutique Hotels. El grup d'alumnes té una edat compresa entre 18 i 45 anys. Les dates són del 20 d'abril fins al 30 de juny del 2022.