Dissabte 3 d'octubre concentració NoAlimentisElRacisme a Manresa

02 Octubre 2015

Compartim el manifest, promogut per la campanya "No alimentis el racisme #TotesSomEstrep":

El dilluns 21 de setembre van tenir lloc dues agressions xenòfobes al barri del Calvet a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages.  La primera de les agressions va ser contra dos nois magribins als quals se’ls va insultar, reduir, perseguir, acusar i destrossar el cotxe (sinistre total), pel fet de ser marroquins. Els dos nois van ser detinguts acusats de robatori i un cop posats en llibertat  un d’ells va ser enviat al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona per trobar-se en situació administrativa irregular.

La segona, unes hores després de la primera, es va fer contra el centre d’acollida de menors l’Estrep situat al mateix terme municipal, on es van presentar un grup de veïns, que van escridassar, insultar i amenaçar als menors i els educadors del centre, essent testimoni dels fets l’alcalde de la vila Sr. Albert Miralda.

En dies posteriors, hi va haver altres atacs, contra alguns  dels nois i els/les educadors/es del centre de menors. Aquests fets són molt greus i les ciutadanes de la comarca no els podem tolerar. Però, són un fet aïllat? Sabem que no.

El Sud d’Europa viu la pitjor crisi dels últims anys. A l’Estat espanyol la taxa d’atur és d’un 23%, 750.000 llars no tenen cap ingrés mensual, i des del 2007 s’han produït 600.000 execucions hipotecàries. Aquestes són algunes xifres que il·lustren el context de fragilitat social que patim actualment, n’hi ha moltes més.

Històricament, en contextos com aquest apareix sempre la fosca ombra del racisme. Com més extrema és la situació per a les classes populars, més apareix la idea que “els de fora ens estan prenent la feina”. El racisme és i ha estat, al llarg de la història, un invent de les persones riques per dividir les persones pobres. Al poder, ja li convé que l’enemic no sigui ell.

L’actual crisi situa a cada cop més persones en situació de precarietat i pobresa. Aquesta violència estructural, en la qual cada cop hi ha persones més riques i persones més pobres, pot prendre diverses formes: racisme, masclisme, violència política, pobresa, així com  altres formes de desigualtat social.

A l’Europa fortalesa, aquella que obre i tanca fronteres en funció de la mà d’obra que necessiten les elits per veure créixer les seves fortunes, ens veiem amb l’obligació de fer de dic de contenció del racisme. Cal fer pedagogia constant i recordar que els drets no ens els prenen les persones que vénen a buscar una vida digna o que fugen de la misèria o de guerres, els drets ens els prenen les classes dominants i els governs que els hi donen suport.

L’Europa fortalesa que dóna tot el poder i la llibertat de moviment a les forces econòmiques i sotmet a les persones pobres a un exhaustiu control de moviments que només és possible gràcies a la  destrucció de la moralitat, la solidaritat i l’empatia humanes.

L’Europa fortalesa que té com a objectiu l’explotació de pobles i persones als interessos del capital.

L’Estrep, és un centre d’acollida per a nois menors d’edat en situació de desemparament. No es tracta de menors que hagin delinquit, com s’ha volgut fer creure, sinó de menors que no tenen una vida gens fàcil i que no tenen cap adult que se’n faci càrrec. El centre, ubicat al terme de Sant Salvador de Guardiola, fa 20 anys que funciona i per les seves portes hi han entrat uns 1500 nois que han fet de l’Estrep casa seva.

No permetrem que se segueixi relacionant immigració amb delinqüència!

No permetrem cap agressió racista i xenòfoba i encara menys si les víctimes són menors!

Per això, aquest dissabte dia 3, a les 19h a la Plana de l’Om, convoquem una concentració de rebuig al racisme i la xenofòbia, i de suport a l’Estrep. Volem que les persones que hi treballen i els nois que hi viuen sàpiguen que no estan soles.

Ni racisme, ni feixisme, ni xenofòbia. No passaran!

concentracio manresa noalimentiselracisme

Font original: https://noalimentiselracisme.wordpress.com/