Vés al contingut
saej-noticia.png

De tu a tu: nou projecte de mentoria entre iguals

saej-noticia.png

La Fundació Mercè Fontanilles engega una acció de mentoria. Joves que van ser atesos i ateses pel SAEJ (Servei d'acompanyament especialitzat per a persones joves tutelades i extutelades) ara participen de forma voluntària en un projecte de mentoratge. Acompanyen i donen suport a joves que actualment es troben al SAEJ. Veure cartell

Una acció transformadora pels i les joves, que té a veure amb el voluntariat social i l'acompanyament entre iguals. Així s'ha concebut el programa DE TU A TU, en el qual les persones mentores participants han d'haver estat ateses anteriorment al servei, han de ser majors de 23 anys i han de tenir un compromís mínim de sis mesos de participació. Aquesta relació de mentoria entre usuaris/es del SAEJ i persones que hi han estat vinculades, pretén generar lligams de confiança, suport i respecte mutu.

La finalitat de la Mentoria Social és que la persona mentora "ajudi a fer camí" a la més jove, enriquint la seva experiència i facilitant el seu desenvolupament personal i professional.

Aquesta iniciativa per implementar la mentoria social entre els i les joves que s'atenen al servei de SAEJ, forma part del Pla de Voluntariat de la Fundació, que a banda de tenir en compte les necessitats de cada persona, vol incorporar dins de les seves accions la capacitat integradora de tota la comunitat. En el cas del programa DE TU A TU, hi ha una aposta per la mentoria de joves que han format part del servei SAEJ perquè poden aportar el valor afegit que suposa haver-se trobat en circumstàncies personals similars a la dels i les joves participants i coneixen el funcionament del servei. Aquestes similituds ajuden a afavorir l'empatia entre ambdues parts i la proximitat a l'hora de donar-los suport, acompanyament i orientació en les seves necessitats i decisions tant personals com professionals.

La nova proposta de mentoria del SAEJ s'afegeix a iniciatives anteriors com la iniciada per Incorpora Jove l'any 2019, de la qual en van sortir set relacions de mentoria entre joves del programa i voluntaris de diferents procedències, entre les quals hi havia diverses persones del Casal de Gent Gran de La Caixa. 

Tenim el convenciment que el vincle que es generi serà beneficiós per les persones mentores i mentorades per a millorar la seva inclusió social.