Comunitat i voluntariat a Santa Digna

13 Octubre 2021

Amb la voluntat de fer partícips als joves a la vida comunitària de Granollers i de generar nous vincles i sinergies amb les entitats del territori, el Servei de Primera Acollida i Atenció Integral per Joves Migrats Sols Santa Digna ha propiciat una col·laboració d'intercanvi de voluntariat amb l'associació Amics del Xiprer, una entitat molt ben imbricada a la societat granollerina i que dona suport a centenars de persones i famílies de la zona.

Aquesta col·laboració va començar a gestar-se l'any 2020 i s’ha materialitzat aquest any, quan diversos joves de l’SPAAI Santa Digna van beneficiar-se dels tallers d'immersió lingüística i d'hort que imparteixen persones voluntàries d'Amics del Xiprer en el seu espai. La tasca de conscienciació i informació feta per l’equip educatiu de Santa Digna sobre el significat i la repercussió que té el voluntariat va anar calant entre els joves del centre que van estrenar-se com a voluntaris fent petites aportacions econòmiques al banc d'aliments, portant verdures de l'hort i ajudant a la cuina i al magatzem del Xiprer. La complicitat i bona sintonia que els joves han assolit amb els voluntaris i els beneficiaris d'aquesta entitat ha provocat un augment en el nombre i diversitat de les tasques que han volgut fer els joves l'estiu d'aquest any. Per aquest motiu, han volgut participar també en unes colònies familiars i en unes altres infantils a l'Esplai Assís, vinculades al Xiprer, que malauradament, en tots dos casos, es van veure afectades per la Covid.

La satisfacció generada per aquestes col·laboracions voluntàries entre ambdues entitats han fet que s’estudiï mantenir-les durant tot l'any, adaptant-les a les necessitats escolars i formatives.  Els vincles que ha creat aquesta dinàmica comunitària ha obtingut també altres resultats. Entre d’altres, ha possibilitat la contractació de dos joves en una empresa, la posada en marxa d’alguns processos de mentoria i l'acolliment -en el si de dues famílies- d'altres dos joves majors d’edat.