Compartim la història de l'Omar

Dimarts, 17 Setembre, 2019
Tipus: 
actualitat

 

Compartim la història de l’Omar, un jove procedent del Marroc que ens explica la seva experiència al CRAE Lledoners i els seus reptes de cara al futur. Entrevista publicada a elCugatenc.

Quan vas arribar al país?

Vaig arribar el setembre del 2017.

Per què vas decidir iniciar aquest viatge?

Per a estudiar i treballar, i poder tenir un futur millor, ja que al Marroc no hi ha feina, ni un bon treball. Vull una vida diferent, amb feina, una casa, una família i poder ajudar econòmicament a la meva família del Marroc.

Com vas arribar al CRAE?

Jo sóc de Larache, una ciutat de la costa del Marroc. Vaig anar al poble del costat i vaig creuar el mar amb una pastera. No sé ben bé quan vam trepitjar la costa d’Espanya, però des d’allà, la policia em va portar a un centre de Jerez. En aquest centre vaig estar dues setmanes, i després em van portar a un nou centre molt gran en un poble prop de Granada (en aquest centre hi van portar diferents nois dels centres que hi havia a la zona). Al cap de dos mesos aproximadament, vaig marxar d’aquest centre i vaig anar a l’estació d’autobusos per a dirigir-me cap a Barcelona. En aquesta estació no em volien vendre el bitllet, però un senyor em va ajudar i me’l va comprar. Quan vaig arribar a Barcelona, em van portar al Centre d’Acollida Estrep, i al cap d’uns mesos, em van traslladar al CRAE Lledoners, on porto des del desembre del 2017. Ara ells són la meva família, aquí visc amb quinze companys i estem acompanyats pels educadors i les educadores que ens ajuden i aconsellen i sempre estan pendents de tot.

Enllaç a l'entrevista sencera.

Comparteix la notícia: