Aprendre català a través del teatre social
Nou joves dels diferents serveis i centres de la Fundació estan fent servir la creativitat, el teatre i la música per aprendre català d’una manera diferent i lúdica. Han escollit cançons en català, que aprenen, canten i escenifiquen al mateix temps que comparteixen el que pensen i senten amb relació a la llengua i, complementàriament, se sensibilitzen de les oportunitats que ofereix el seu aprenentatge.
Aquesta proposta de treball es fa mitjançant un taller setmanal, que es porta a terme a l’espai que les persones joves disposen en la seu central de la Fundació Mercè Fontanilles a Barcelona, i que durarà fins al mes de març. Dos dies a la setmana en el decurs de vint-i-cinc sessions, els joves es reuneixen i treballen a partir del joc per fomentar l’espontaneïtat, la diversió i la imaginació. També participen en dinàmiques basades en el Teatre Terapèutic, el Teatre de l’Oprimit i l’expressió corporal.
L’objectiu del taller és motivar l’aprenentatge de la llengua catalana, treballant-la des d’una perspectiva diferent, a través d’un format no “formal” i aprofitant els beneficis de les arts escèniques. D’aquesta manera, es proposa un espai on els/les joves poden expressar les seves opinions, emocions, desitjos i preocupacions de manera lliure i alhora ser escoltats/des. El treball creatiu facilita aprofundir en aquells temes que travessen el grup segons les seves situacions personals i interessos, millorant així la comunicació, reforçant vincles i construint noves formes de definir-se i autoavaluar-se.