Vés al contingut
formacio.jpg

Activant l'ocupació dels i les joves

formacio.jpg

La Fundació endega una nova edició del programa d'inserció laboral per a joves Activa l'Ocupació, que vol reforçar l'ocupabilitat de les persones joves que no treballen i no estan integrades en els sistemes d'educació o formació. La seva durada serà de deu mesos, entre gener i octubre de 2022, durant els quals s’impartiran més de 400 hores de formació en competències transversals i tècniques (sobre logística i e-commerce) i altres 100 hores de pràctiques en empreses.

A partir de gener, la Fundació seleccionarà dos grups de 20 joves a partir de 16 anys (que poden inscriure’s al mail activat@sinergia.org) inclosos en la franja d'edats que marca el projecte, i que estiguin inscrits en el programa de Garantia Juvenil (iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil) que gestiona el SOC. Una de les principals particularitats del programa és l'estret acompanyament personal, emocional i laboral que es farà a les persones participants durant tot aquest temps, que disposaran d'una orientadora i d'un equip de suport de coordinació, formació i prospecció.

La metodologia formativa del programa treballa per a diversificar els coneixements dels/les joves en les tecnologies aplicades a la logística, el comerç i l'atenció al públic, sent l'objectiu final la seva inserció laboral o bé el seu retorn al sistema educatiu regular o professional. Aquest itinerari es reforçarà amb activitats per fer-hi créixer la seva consciència i integració sociolaboral, a través de visites a empreses i amb accions de participació social i voluntariat. El projecte s'emmarca dins del Programa Singulars del Servei d'Ocupació de Catalunya i té el suport de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball.