ECAS: 10 anys sumant, per una societat més justa

29 Octubre 2013

“10 anys sumant: Invertim per una societat més justa” és el reportatge de la plataforma d’Entitats Catalanes d’Acció Social que ha realitzat per commemorar el seu desè aniversari. Amb aquest documental ECAS dona a conèixer les diferents tasques i formes de treballar de les entitats del tercer sector social, i pretén que el vídeo esdevingui un espai de reflexió sobre la desconeixença de la societat de les entitat socials, així com, els nous reptes i escenaris als què s’enfronten les entitat socials a Catalunya.

Fundació Mercè Fontanilles va participar en aquest reportatge en l’àmbit de la inserció sociolaboral. A través de la història d’en Hamid; els seus caps de l’Hotel Ohla i la Tècnica d’Inserció Laboral Martha Möller narren l’experiència de la inserció laboral donant una perspectiva global: empreses, col·lectius en risc i entitats socials.

El que es destaca en aquest fragment del reportatge de tot el procés d’inserció sociolaboral és el procés de la intermediació entre entitat social i empresa, el moment de la ocupació del candidat seleccionat en el lloc de treball i finalment, el seguiment continuat després de la contractació del treballador.