Mercè Fontanilles participa en la primera sessió dels Tallers de Suport Educatiu pel Jovent

Pis Assistit per a Joves Hospitalet Dinamitza Taller
Dilluns, 10 Març, 2014
Tipus: 
joves tutelats
L’equip educatiu del Pis Assistit per a Joves de l’Hospitalet de Llobregat va dinamitzar la primera sessió dels Tallers de Suport Educatiu pel Jovent

Els Tallers de Suport Educatiu pel Jovent són una iniciativa conjunta de la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA) i l’Àrea de Suport a Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET) de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència.
Aquesta jornada, celebrada el passat 7 de març,  és la primera d’un cicle de col·loquis que tenen com a objectiu reflexionar sobre les intervencions educatives en els projectes i pisos assistits; realitzant un anàlisi de la tasca quotidiana i plantejant millores en les intervencions, propiciant un espai per compartir experiències entre professionals.

Autonomia i Emancipació

Tallers de Suport Educatiu pel Jovent FEPA ASJTETL’equip del Pis Assistit per a Joves de la fundació Mercè Fontanilles, conjuntament amb Susana Brignoni (especialista en el treball amb infants i joves i coordinadora del programa de Suport i Assessorament a les Residències de la DGAIA a la Fundació Nou Barris) varen iniciar la seva xerrada amb una introducció teòrica sobre l’autonomia i l’emancipació.

Ambdós conceptes, representen l’objectiu dels professionals que treballen en pisos assistits per a joves. La segona fase del col·loqui es va centrar en el desenvolupament de l’autonomia i l’emancipació al Pis Assistit per a Joves d’Hospitalet.

En aquest sentit, l’equip educatiu va compartir amb la resta d’assistents la forma de treball i els tipus d’intervencions que es realitzen en el servei amb l’objectiu de treballar i potenciar aquests conceptes amb els joves.

Finalment, els professionals van compartir dos casos concrets del pis assistit; amb la posada en comú d’aquestes intervencions educatives l’equip educatiu de Mercè Fontanilles va propiciar l’intercanvi d’experiències amb la resta dels participants.

Participació activa i intercanvi d’experiències

La primera sessió dels Tallers de Suport Educatiu pel Jovent va desenvolupar-se en un entorn positiu i amb participació directa. La dinamització per part dels ponents, conjuntament, amb els conceptes i els casos exposats van despertar l’interés i la contribució dels assistents.

La sessió va resultar un espai de treball conjunt, a on, a través de les experiències compartides els participants van reflexionar sobre les intervencions i tasques diàries als seus recursos, així com, presentar oportunitats per millorar l’atenció als joves.

Comparteix la notícia: