Orígens

La Fundació Mercè Fontanilles comença a gestar-se a la dècada dels vuitanta per un grup de persones que treballaven per atendre a persones i famílies que patien la greu problemàtica de les drogodependències, així va néixer l’Assocació Estrep l’any 1987.

L’objectiu de l’associació era coordinar i donar millors respostes amb altres persones i implicar a institucions davant la seriosa necessitat social.

En aquella època l’entitat disposava de pisos, d’un taller i una comunitat terapèutica, gràcies en part a la figura de Mercè Fontanilles que tenia la capacitat d’unir altres persones en projectes que responien a l’interès general. Ben aviat, l’associació va entendre que havien d’estar “atents a les necessitats socials emergents” i no només centrar els seus esforços en l’àmbit de la drogodependència, així es pren la decisió de crear una Fundació dedicada a atendre qualsevol problemàtica social.

fundacio merce fontanilles origensfundacio merce fontanilles origens

Aquesta nova fundació que s’havia d’anomenar Estrep s’acaba anomenant Fundació Mercè Fontanilles, era l’any 1991 i malauradament la Mercè ens havia deixat; però el fet de posar-li el seu nom a aquesta entitat és un orgull i una gran sort, ja que ens permet tenir sempre present el gran esperit emprenedor i de servei de la Mercè.

Des de l’entitat volem compartir la figura de Mercè Fontanilles, a través, d’aquesta breu ressenya biogràfica.