Conèixer els projectes d’atenció, formatius i d’inserció sociolaboral de la Fundació Obra Tutelar Agrària

Joves extutelats projectes formació auxiliar vivers i jardins i inserciolaboral
Dijous, 14 Maig, 2015
Tipus: 
Col·laboracions

Amb la finalitat de trobar-se personalment amb l’equip de la Fundació Obra Tutelar Agrària; així com, conèixer de primera mà els projectes a on participen joves del Servei d’Acompanyament Especialitzat en Joves; Pepa Arquè, Directora Tècnica, i Sergi Gabernet, Responsable del SAEJ, varen visitar les instal·lacions de la Fundació Obra Tutelar Agrària a la població de Lliçà de Vall.

L’objectiu de l’entitat Obra Tutelar Agrària és ajudar a persones necessitades de tutela social i en situació de risc d’exclusió social; mitjançant la creació d’escoles, granges i explotacions que els permeti adquirir competències formatives, així com, la participació en les activitats agrícoles de la fundació.

Martí Berini, Director General de la Fundació Obra Tutelar Agrària, i Abdeslam Ben El Fassi, Responsable de la Colònia Agrícola, van donar la benvinguda a l’equip de la fundació i foren els encarregats de mostrar les instal·lacions de l’entitat.

La visita va començar a la Colònia Agrícola; a on Martí Berini va presentar l’equipament, i va explicar la finalitat i les característiques de les colònies agrícoles que gestionen: quin son els perfils dels beneficiaris, quins objectius es treballen, amb quines entitats i organismes col·laboren activament; així com, l’organització diària del recurs.

A continuació, els representants de Fundació Obra Tutelar Agrària van mostrar els equipaments a on es desenvolupen l’acció formativa d’Auxiliar de Vivers i Jardins. Finalment, l’equip de la fundació va visitar les diferents àrees de cultiu a on realitza la part pràctica del PFI i el projecte d’inserció sociolaboral Cultiva i Educa”. En aquest punt, Martí Berini va explicar les diferents zones de treball, com s’organitzen els usuaris participants, quin tipus de llavors cultiven a la finca i quins són els reptes de futur del sector.

Mercè Fontanilles visita els equipaments de Fundació Obra Tutelar Agrària

Els joves del Servei d’Acompanyament Especialitzat en Joves que participen en l’acció formativa d’Auxiliar de Vivers i Jardins, com els qui formen part del projecte d’inserció “Cultiva i Educa” es mostren molts satisfets amb les oportunitats que es presenten amb la realització d’aquests programes.

Tal com, va reiterar Pepa Arqué als representants de l’entitat en la trobada: “Volem continuar col·laborant estretament amb la Fundació Obra Tutelar Agrària, donat que els projectes gestionats representen una transició integral cap a la vida autònoma dels joves tutelats i extutelats”.

 

Comparteix la notícia: