Treball i Joves a la provincia de Lleida

El projecte Treball i joves es dirigeix a joves de 16 a 29 anys en recerca de feina. Treball i joves es porta a terme a sis comarques de Catalunya: Anoia, Bages, Barcelonès, Pla d'Urgell, Segrià  i Tarragonès mitjançant una xarxa d'entitats  formada per Fundació Antonio Jiménez, Ceina, Fundació Mercè Fontanilles, Fundació Persona i Valors, CERC@ SCCL i Fundació Casal l'Amic. Treball i joves està Subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Programes Integrals de Garantia Juvenil, regulat per l'Ordre TSF/318/2016.
 
A la nostra província, el projecte es porta a terme amb el suport i la col·laboració de CEINA, Serveis Socials, SOC, Oficina Jove Pla d'Urgell, Consell Comarcal del Segrià, Benestar Social i Família, Escola d'oficis de Mollerussa, Educadors de carrer, Centre Obert La Banqueta, Creu Roja Pla d'Urgell, Càritas de Mollerussa, Aula Moreres (Ajuntament de Lleida), Medi Obert,  Biblioteca Pública de Mollerussa, Ajuntament de Linyola i Ajuntament de Vilanova de Bellpuig entre d'altres.

A la província, de Lleida l'atenció individualitzada del personal tècnic en tutoria, orientació i acompanyament a la inserció es dirigeix a 34 joves que durant l'any 2017 reben suport per a millorar els seus perfils laborals i trobar feina. Actualment, 30  joves  han trobat feina, 10  dels quals són contractes de treball iguals o superiors a sis mesos. L'equip d'experts de l'àmbit d'empresa facilita la descripció del perfil laboral a cobrir, la selecció del/de la jove incorporant nou talent ajustat a les necessitats de la empresa, assessora per aconseguir el màxim aprofitament dels beneficis existents en la contractació de personal i acompanya a la persona jove contractada al llarg de la relació laboral.

L'objectiu de millorar les competències de les persones joves participants compta, entre d'altres actuacions, amb formació gratuïta. 15  joves estan rebent formació a diferents recursos de la provincia com l'Oficina Jove i Escola d'adults , PTT Mollerussa, SOC i CIFO lleida.
 
Treball i joves estableix sinergies amb les empreses. Fins els moment, 27 joves han pogut conèixer de primera mà l'entorn productiu de la comarca gràcies a la implicació i responsabilitat social de les empreses Decatlhon, Grup Unipreus, Serveis LIC, Vinagres Badia, Masanés, i Generali Seguros.
 
A la comarca del Segrià ens trobem al carrer Blondel número 33, 1r i al telèfon 627 232 121. A la comarca del Pla d'Urgell ens trobem al Passeig del compositor Beethoven, 8 i al telèfon 673 486 981. També ens podeu contactar mitjançant l'adreça treballijoves_lleida@sinergia.org