Treball i Joves a Sant Vicenç de Castellet

El projecte Treball i joves es dirigeix a joves de 16 a 29 anys en recerca de feina. Treball i joves es porta a terme a sis comarques de Catalunya: Anoia, Bages, Barcelonès, Pla d'Urgell, Segrià  i Tarragonès mitjançant una xarxa d’entitats  formada per Fundació Antonio Jiménez, Ceina, Fundació Mercè Fontanilles, Fundació Persona i Valors,  CERC@ SCCL i Fundació Casal l’Amic. Treball i joves està Subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Programes Integrals de Garantia Juvenil, regulat per l’Ordre TSF/318/2016.
 
Al nostre municipi, el projecte es porta a terme mitjançant la Fundació Mercè Fontanilles amb el suport i la col·laboració de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Servei de Promoció Econòmica i Ocupació, Espai Impuls SVC.

L’atenció individualitzada del personal tècnic en tutoria, orientació i acompanyament a la inserció es dirigeix a 17 joves que durant l’any 2017 reben suport per a millorar els seus perfils laborals i trobar feina. Actualment, d’aquest grup de joves 13 han trobat feina i 6 joves disposen de contractes de treball iguals o superiors a 6 mesos. L’equip d’experts de l’àmbit d’empresa facilita la descripció del perfil laboral a cobrir, la selecció del/de la jove incorporant nou talent ajustat a les necessitats de la empresa, assessora per aconseguir el màxim aprofitament dels beneficis existents en la contractació de personal i acompanya a la persona jove contractada al llarg de la relació laboral.
 
L’objectiu de millorar les competències de les persones joves participants compta entre d’altres actuacions, amb formació gratuïta. 8 joves estan rebent formació a diferents recursos de la comarca i del municipi en GESTIÓ DE MAGATZEM que inclou carnet de carretoner i carnet de manipulació d´aliments. Igualment aquest joves també participaran a la SETMANA PER A L´OCUPACIÓ de Sant Vicenç de Castellet on es treballen les entrevistes per competències, el tastet d´oficis, l´speed dating i diferents xerrades sobre ocupació. Els més emprenedors també compten amb el SERVEI DE PROMOCIÓ ECONÒMICA on poden rebre informació sobre tots els passos que ha de seguir a l’hora de crear la pròpia empresa.
 
Dins l´Espai Impuls SVC hem gaudit del programa 40 SETMANES, 40 ACTIVITATS on es fan jornades trimestrals adreçades a persones en recerca de feina, emprenedors, empresaris i al comerç. Els joves han assistit a diferències ponències fetes pels millors professionals de diferents sectors d’activitat econòmica del municipi.
 
Treball i joves estableix sinergies amb les empreses. Fins els moment, 11 joves han pogut conèixer de primera mà l’entorn productiu del municipi gràcies a la implicació i responsabilitat social de les empreses com NOSTRUM S.A., I FORMINSA

 Ens trobem a L'Espai Impuls SVC al Carrer Montserrat N. 50 de Sant Vicenç de Castellet també ens podeu contactar mitjançant l’adreça treballijoves_bages@sinergia.org, i trucant al 627232160