Treball i Joves a la comarca de Bages

El projecte Treball i joves es dirigeix a joves de 16 a 29 anys en recerca de feina. Treball i joves es porta a terme a sis comarques de Catalunya: Anoia, Bages, Barcelonès, Pla d'Urgell, Segrià  i Tarragonès mitjançant una xarxa d’entitats  formada per Fundació Antonio Jiménez, Ceina, Fundació Mercè Fontanilles, Fundació Persona i Valors,  CERC@ SCCL i Fundació Casal l’Amic. Treball i joves està Subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Programes Integrals de Garantia Juvenil, regulat per l’Ordre TSF/318/2016.
 
A la nostra comarca, el projecte es porta a terme amb el suport i la col·laboració de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, l´Espai Impuls de Sant Vicenç de Castellet, l´oficina Jove de Manresa i l´Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola.
 
A la comarca del Bages l’atenció individualitzada del personal tècnic en tutoria, orientació i acompanyament a la inserció es dirigeix a 34 joves que durant l’any 2017 reben suport per a millorar els seus perfils laborals i trobar feina. Actualment, d’aquest grup de joves 22 han trobat feina i 6 joves disposen de contractes de treball iguals o superiors a 6 mesos. L’equip d’experts de l’àmbit d’empresa facilita la descripció del perfil laboral a cobrir, la selecció del/de la jove incorporant nou talent ajustat a les necessitats de la empresa, assessora per aconseguir el màxim aprofitament dels beneficis existents en la contractació de personal i acompanya a la persona jove contractada al llarg de la relació laboral.

L’objectiu de millorar les competències de les persones joves participants compta, entre d’altres actuacions, amb formació gratuïta. Fins el moment, 15 joves han rebut formació a diferents recursos de la comarca com Fundació Joviat, Fundació AMPANS i Cáritas.  L'espai  IMPULS de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha format en l'especialitat de Gestió de Magatzem, conducció de carretons elevadors i manipulació d´aliments i l´Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha ofert el curs de Motivació. El Secret per trobar feina.
 
Treball i joves estableix sinergies amb les empreses. Fins els moment, 26 joves han pogut conèixer de primera mà l’entorn productiu de la comarca gràcies a la implicació i responsabilitat social de Fundació ALTHAIA i MASATS S.A
 
A la comarca del Bages ens trobem a l´Oficina Jove de Manresa, carrer Sant Blai N. 54 de Manresa, a l´Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, carrer Dalt N. 16 i a Sant Vicenç de Castellet a l´Espai Impuls, carrer Montserrat N. 50. També ens podeu contactar mitjançant l’adreça treballijoves_bages@sinergia.org, i trucant al 6272321 60.