Treball i Joves a la comarca del Pla d'Urgell

El projecte Treball i joves es dirigeix a joves de 16 a 29 anys en recerca de feina. Treball i joves es porta a terme a sis comarques de Catalunya: Anoia, Bages, Barcelonès, Pla d'Urgell, Segrià  i Tarragonès mitjançant una xarxa d’entitats  formada per Fundació Antonio Jiménez, Ceina, Fundació Mercè Fontanilles, Fundació Persona i Valors,  CERC@ SCCL i Fundació Casal l’Amic. Treball i joves està Subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Programes Integrals de Garantia Juvenil, regulat per l’Ordre TSF/318/2016.
 
A la nostra comarca, el projecte es porta a terme amb la col·laboració de CEINA, Oficina Jove Pla d’Urgell, Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Benestar Social i Família, Escola d’oficis de Mollerussa, Educadors de carrer, Centre Obert La Banqueta, Creu Roja Pla d’Urgell, Càritas de Mollerussa, Biblioteca Pública de Mollerussa, Ajuntament de Linyola i Ajuntament de Vilanova de Bellpuig entre d’altres.
 
A la comarca del Pla d’Urgell l’atenció individualitzada del personal tècnic en tutoria, orientació i acompanyament a la inserció es dirigeix a 17 joves que durant l’any 2017 reben suport per a millorar els seus perfils laborals i trobar feina. Actualment, d’aquest grup de joves 12 han trobat feina. L’equip d’experts de l’àmbit d’empresa facilita la descripció del perfil laboral a cobrir, la selecció del/de la jove incorporant nou talent ajustat a les necessitats de la empresa, assessora per aconseguir el màxim aprofitament dels beneficis existents en la contractació de personal i acompanya a la persona jove contractada al llarg de la relació laboral.

L’objectiu de millorar les competències de les persones joves participants compta, entre d’altres actuacions, amb formació gratuïta. 3 joves estan rebent formació a diferents recursos de la comarca com l’Oficina Jove i Escola d’adults de Mollerussa.
 
Treball i joves estableix sinergies amb les empreses. Fins els moment, 13 joves han pogut conèixer de primera mà l’entorn productiu de la comarca gràcies a la implicació i responsabilitat social de les empreses Decatlhon, Grup Unipreus, Serveis LIC, Vinagres Badia.
 
A la comarca del Plà d’Urgell  ens trobem al Passeig del compositor Beethoven, 8. També ens podeu contactar mitjançant l’adreça treballijoves_lleida@sinergia.org, i trucant al 673 486 981.