Treball i Joves a la comarca del Tarragonès

El projecte Treball i joves es dirigeix a joves de 16 a 29 anys en recerca de feina. Treball i joves es porta a terme a sis comarques de Catalunya: Anoia, Bages, Barcelonès, Pla d'Urgell, Segrià  i Tarragonès mitjançant una xarxa d’entitats  formada per Fundació Antonio Jiménez, Ceina, Fundació Mercè Fontanilles, Fundació Persona i Valors,  CERC@ SCCL i Fundació Casal l’Amic. Treball i joves està Subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Programes Integrals de Garantia Juvenil, regulat per l’Ordre TSF/318/2016.
 
A la nostra comarca, el projecte es porta a terme amb el suport i la col·laboració de Casal Cívic de Campclar, Serveis Socials de Tarragona, La Granja i Claret, SIE,  Oficina Jove del Tarragonès i L'Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats.
 
A la comarca del Tarragonès, l'atenció individualitzada del personal  tècnic en tutoria, orientació i acompanyament a la inserció es dirigeix a 34  joves que durant l'any 2017 reben suport per a millorar els seus perfils laborals i trobar feina. Actualment, d'aquest grup de joves 24 han trobat feina i 4 joves disposen de contractes de treball iguals o superiors a 6 mesos. L'equip d'experts de l'àmbit d'empresa facilita la descripció del perfil laboral a cobrir, la selecció del/de la jove incorporant nou talent ajustat a les necessitats de la empresa, assessora per aconseguir el màxim aprofitament dels beneficis existents en la contractació de personal i acompanya a la persona jove contractada al llarg de la relació laboral.

L’objectiu de millorar les competències de les persones joves participants compta, entre d’altres actuacions, amb formació gratuïta. Treball i joves està formant actualment a 12  joves en les especialitats de Mosso de Magatzem i  Personal Polivalent de Comerç.

Treball i joves estableix sinergies amb les empreses. Fins els moment, les persones joves participants han pogut conèixer de primera mà l'entorn productiu de la comarca gràcies a la implicació i responsabilitat social de les empreses ARALBO DE SERVICIOS, S.A.; FOMENTO DE CONSTRUCCIONES Y CONTRATAS; DECATHLON TARRAGONA; TARRACO PIZZA S.L.; ADECCO ETT,S.A.; MAKRO AUTOSERVICIO MAYORISTA S.A. LEROY MERLIN I JOSE FINA CANO; UNIPREUS SL (WALA), SUPSASUPERMERCATS PUJOL SL (Plusfresc).

A la comarca del Tarragonès ens trobem a FUNDACIÓ CASAL L’AMIC (C/ Riu Llobregat, bloc 4 Esc.10, 1r 2a, 43006_Tarragona) i CERC@ SCCL (C/ Baró de les IV Torres, 22, 43002_Tarragona) també ens podeu contactar mitjançant l’adreça treballijoves_tarragones@sinergia.org, i trucant al 977 55 28 34 (Fundació Casal l’Amic) i al  977 24 51 31 (Cerc@)