Exposició d'art CRAE Lledoners - Abril 2019

Dijous, 11 Abril, 2019
Tipus: 
actualitat

 

"ACOMPANYA'NS EN AQUEST VIATGE"

 

El Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) de Lledoners, gestionat per la Fundació Mercè Fontanilles, va organitzar un acte, el passat 9 d’abril, per mostrar el treball realitzat durant sis mesos entre els joves residents amb dues propostes d’agronomia i artteràpia respectivament. Sota l’eslògan “Acompanya’ns en aquest viatge”, l’enginyera agrònoma i l’artterapeuta responsables de les activitats, ambdues vinculades al programa de pràctiques de Garantia Juvenil, van proposar un itinerari dins del centre que va facilitar als assistents comprendre l’esforç i els processos que han experimentat els joves durant tot aquest temps.

Amb el títol “Sembrem la idea”, l’observació de l’hort -que anava acompanyat de fotografies de tot el procés- oferia amb claredat els fruits de la tasca desenvolupada en la plantació de verdures i plantes florals i aromàtiques on destacava un mandala de cultiu. A la part expositiva batejada com a “Trajectòria vital” i ubicada en la mateixa zona del taller d’artteràpia, els dibuixos dels joves posaven en relleu una cartografia sobre el trajecte viscut des de la sortida de casa seva fins a l’arribada al centre, que incorporava la duresa del viatge, els records i retrats de les seves persones més importants i les emocions que hi anaven vinculades. També es va exhibir un vídeo amb imatges del treball realitzat en el taller i es va poder escoltar la cançó infantil que els joves entonaven habitualment al dibuixar. Tot plegat, un emotiu recorregut que va finalitzar amb la celebració dels resultats assolits.

A l’acte hi van assistir tots els joves del centre així com el seu responsable i els educadors, representants de les administracions local i catalana, directius d’altres centres, veïns de la població i la directora de la Fundació Mercè Fontanilles.
 

 

 

 

Comparteix la notícia: