Vés al contingut
img_0863.jpg

Mercè Fontanilles participa en la primera sessió dels Tallers de Suport Educatiu pel Jovent

img_0863.jpg


Els Tallers de Suport Educatiu pel Jovent són una iniciativa conjunta de la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA) i l’Àrea de Suport a Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET) de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència.

Aquesta jornada, celebrada el passat 7 de març,  és la primera d’un cicle de col·loquis que tenen com a objectiu reflexionar sobre les intervencions educatives en els projectes i pisos assistits; realitzant un anàlisi de la tasca quotidiana i plantejant millores en les intervencions, propiciant un espai per compartir experiències entre professionals.

Autonomia i Emancipació

Tallers de Suport Educatiu pel Jovent FEPA ASJTETL’equip del Pis Assistit per a Joves de la fundació Mercè Fontanilles, conjuntament amb Susana Brignoni (especialista en el treball amb infants i joves i coordinadora del programa de Suport i Assessorament a les Residències de la DGAIA a la Fundació Nou Barris) varen iniciar la seva xerrada amb una introducció teòrica sobre l’autonomia i l’emancipació.

Ambdós conceptes, representen l’objectiu dels professionals que treballen en pisos assistits per a joves. La segona fase del col·loqui es va centrar en el desenvolupament de l’autonomia i l’emancipació al Pis Assistit per a Joves d’Hospitalet.

En aquest sentit, l’equip educatiu va compartir amb la resta d’assistents la forma de treball i els tipus d’intervencions que es realitzen en el servei amb l’objectiu de treballar i potenciar aquests conceptes amb els joves.

Finalment, els professionals van compartir dos casos concrets del pis assistit; amb la posada en comú d’aquestes intervencions educatives l’equip educatiu de Mercè Fontanilles va propiciar l’intercanvi d’experiències amb la resta dels participants.

Participació activa i intercanvi d’experiències

La primera sessió dels Tallers de Suport Educatiu pel Jovent va desenvolupar-se en un entorn positiu i amb participació directa. La dinamització per part dels ponents, conjuntament, amb els conceptes i els casos exposats van despertar l’interés i la contribució dels assistents.

La sessió va resultar un espai de treball conjunt, a on, a través de les experiències compartides els participants van reflexionar sobre les intervencions i tasques diàries als seus recursos, així com, presentar oportunitats per millorar l’atenció als joves.